221B İki Aylık Polisiye Dergi Sayı:39 Temmuz Ağustos Eylül kitabını indir

221B İki Aylık Polisiye Dergi Sayı:39 Temmuz Ağustos Eylül
 
TÜRKİYE’NİN İLK VE TEK POLİSİYE KÜLTÜR DERGİSİ 221B’NİN
YENİ SAYISI RAFLARDA!

 
221B, 39. SAYISINDA AKDENİZ POLİSİYESİNİN KURUCULARINDAN USTA YAZAR PETROS MARKARİS’İ AĞIRLIYOR.
 
Akdeniz Polisiyesi’nin kurucularından, usta yazar Petros Markaris’in pek sevdiğimiz Komiser Haritos serisi, Alfa Yayınları tarafından kronolojik olarak yayımlanmaya başladı. Çok daha fazla okurun gündemine girmesini istediğimiz bir seri, Komiser Haritos serisi. Bu nedenle kapak dosyamızı Petros Markaris’e ayırdık. Atina’da Markaris’le buluştuk; Haritos serisini, dünya polisiyesinin bugününü ve çok daha fazlasını konuştuk.
Üstadımız Erol Üyepazarcı da Markaris ve eserlerini incelediği önemli bir yazı kaleme aldı.
Doç. Dr. Bülent Ayyıldız, Akdeniz Polisiyesi’nin ne anlama geldiğini, geçmişini ve bugününü inceledi. Dosya konumuzu keyifle okuyacağınızı umuyoruz.
***
75. yayın hayatını kutlayan, klasikleşmiş bir karakter: Tex. 2023 itibarıyla Türkiye’de Mylos Kitap tarafından yayımlanan Tex serisinin editörlüğünü de üstlenen Batuhan Cantürk, zamana direnen bu sert kovboyun öyküsünü yazdı.
Milenyum üçlemesi ile dünyaca tanınan Stieg Larsson’un gazeteci kimliğiyle yıllarca araştırdığı Palme suikastı ve bu suikast ile ilgili siyasi tartışmalar. Yoldaş Özdemir, The Man Who Played with Fire belgeselini ve Palme suikastını tüm detaylarıyla kaleme aldı.
Adli tıp uzmanımız Prof. Dr. Halis Dokgöz, adli belge incelemeleri konusunu tarihi bir dava üzerinden anlatıyor: Dreyfus Davası.
“At, Edebiyat, Silah” köşesinin ikinci yazısında Ekin Açıkgöz’ün gündeminde mavzer var.
“Dedektifler Ne Dinler?” köşesinde Onur Bayrakçeken bu kez bir dizi karakterini, Homeland’deki CIA ajanı Carrie Mathison’ı inceledi.
Zavallı ve Liste romanlarına İblis’i Öldür ile yeni bir halka ekleyen Timur Soykan’la buluştuk, polisiye üçlemesini ve Türkiye’nin bugününü konuştuk.
Orçun Onat Demiröz, suç dramalarını seven yönetmen Fatih Akın’ın son filmi Ren Altını’nı ve Akın sinemasının özelliklerini yazdı.
Ercan Akbay, “Gerçek Suçlar” köşesinde Klinefelter Sendromu’nu incelerken yeni bir polisiye öyküyle de aramızda: “Lodos Çarpması”
Armağan Tunaboylu ve ÖzErenköy Kitap Kulübü’nün gündeminde Çin Polisiyesi serisiyle Peter May var.
Alper Kaya, “Yurttan Sesler Korosu”nda Ümit Kıvanç’ın Bekle Dedim Gölgeye adlı romanını; Anıl Ceren Altunkanat ise “Çocuktan Al Haberi” köşesinde Kate İşbaşında ve Ben Kısaca Şerlok serilerini inceledi.
Polisiye roman yazarı, oyuncu ve çevirmen Ayşe Erbulak, Norveç’te katıldığı çevirmenler seminerindeki deneyimlerini 221B okurları için kaleme aldı.
Yağmur Çöl, ABD’nin çok konuşulan cinayet ve yolsuzluk davalarından birini, Murdaugh dosyasını ve dava sürecinde yaşananları aktardı.
BluTV’nin yeni dizisi Magarsus, 221B’nin gündeminde. Etkileyici bir suç draması olan dizinin ilk iki bölümünü inceledik.
221B editörlerinin önerdiği polisiye romanlar ve belgeseller de sayfalarımızda sizi bekliyor.
 
Türkiye’nin ilk ve tek polisiye kültür dergisi, yeni sayısıyla tüm Türkiye’de raflarda!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir