CCS C İle PIC Programlama
Elektronik alanında C dili vazgeçilmez bir yer edinmiştir. C dili hem insan diline olan yakınlığı hem de makine diline daha az kayıpla çevrilebilme özelliği sayesinde elektronik ürünler ve mikrodenetleyici programlama PIC PROG/DEKA 87x UYUMLULUĞU
da oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Diğer elektronik ürünlerde olduğu gibi Microchip firmasının PIC mikrodenetleyici ürünlerinde de C dili ile programlama popüler bir şekilde kullanılmaktadır.
PIC ürünleri için mevcut olan C derleyicileri içinde, PIC ürünlerinin neredeyse tümünü destekleyen, büyük bir oranla ANSI C uyumlu, esnek ve çok kolay bir şekilde mikrodenetleyici programlanmasına izin veren, birçok iletişim protokolü ve çevresel ürünler için hazır kütüphane dosyaları (kontrol fonksiyonları) içeren CCS (Custom Computer Services Inc.) firması ürünü CCS C PIC C Compiler programı oldukça popülerdir. Kitapta CCS C derleyici programı tüm yönleri ile ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştır. Yazar konuların anlatımında oldukça yalın bir dil ve sade bir anlatım şeklini kullanmıştır. Genelde tümevarım yöntemi ile konular incelenmiştir. Kitapta verilen oldukça açıklayıcı bilgiler konu ile yeni tanışan okuyuculara kolaylık sağlamakladır. CCS C PIC derleyici programı anlatılırken PIC16F877 ve PIC16F877A mikrodenetleyicilerinin donanım mimarisi de ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştır. Böylece kitapla birlikte hem CCS C programı hem de çoğu uygulama için yeterli olan ve diğer PIC ürünleri içinde benzer mimariye sahip PIC16F877 ve PIC16F877A denetleyicilerini de öğrenmiş olacaksınız. Kitapta CCS C ve PIC mikrodenetleyici mimarisi yanında ayrıca birçok çevresel elemanında teknik bilgileri ve kullanımı hakkında bilgi verilmiştir. Böylece okuyucu kitaptan edindiği bilgi ve tecrübe ile kendi mikrodenetleyici sistemlerini rahatlıkla tasarlayabilecektir.
Kitapta verilen uygulama devrelerinin programlarının çoğu yazar tarafından PIC PROG/DEKA 16F87X deneme kartı ile uyumlu bir şekilde yazılmıştır. Böylece okuyucu birçok uygulama devresinin çalışmasını gerçek ortamda rahatlıkla görebilir. Ayrıca kitapta verilen uygulama programlarının tümünün C kodu dosyaları sitemizden indirilebilir.
Kitapta Ele Alınan Başlıca Konular Şunlardır:
PIC16F877 ve PIC16F877A Mikrodenetleyicisi Donanımı.
Tüm Yönleri İle CCS C Derleyicisi.
Port Giriş/Çıkış, Buton ve Döngü İşlemleri .
Port Çoğullama (74164, 74168,8255 İle).
Kesmeler, Zamanlayıcı/Sayıcı Birimleri.
CCP, ADC, PSP modülleri.
Analog Karşılaştırıcı ve Voltaj Referans Modülleri.
Dâhili ve Harici EEPROM.
7 Segment Display ve Matris LED Display.
Tuş Takımı.
Paralel ile Seri Karakter LCD ve Grafiksel LCD.
RS232, I2C ve SPI İletişimleri.
1-Wire (Tek Hat) İletişim.
DC Motor, Step Motor, R/C Servo Motor.
24C02 Harici EEPROM.
LM35 Sıcaklık Sensörü.
DS1621 Sıcaklık Sensörü.
DS1302 RTC.
DS1990A i-Button.
DS1868 Dijital Potansiyometre.
Ses (Müzik) İşlemleri.
Her bir komut için en az bir uygulama programı.
51 Uygulama Programı ve Şekillerle Ayrıntılı Açıklamalar.