Doğanın Oyun Yüzü
Bir toplumun sağlıklı gelişmesi o toplumun çocuklarına veridiği eğitimle ilgilidir. Havanın, suyun, toprağın kirlenmesi doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesi her geçen gün dünyamızı yaşanılmaz hale sokmaktadır. Bugün ve gelecekte çevreyi bozmadan bir kalkınmanın gerçekleşmesi için yeni nesle duyarlılık kazandırmak bir zorunluluk haline gelmiştir. Ünlü bilim insanı Albert EINSTEIN’ın dediği gibi “yetiştireceğimiz gençleri ve çocukları kendisine, ailesine, ülkesine yararlı, ülke değerlerine sahip çıkacak nitelikte yetiştirmek ana babalar ve eğitimciler için bir sorumluluk ve zorunluluktur’.
Bu çalışmamız sıfır atık kapsamına girip doğayı koruma, ekonomik kazanç sağlama, doğadan yararlanma, israftan kaçınma, temizlik, düzen, hayal gücünü kullanma, yetenek ve el becerilerini kullanma, hayallerini süsleme, doğa sevgisi, insan sevgisi, hayvan sevgisi, sanat sevgisi, yaşama sevinci, kendine güven, boş zamanlarını değerlendirme gibi birçok duygu, düşünce ve davranışları içermektedir. Ayrıca özellikle ebeveyn ve çocukları teknolojinin olumsuz bağımlılıklarından kurtarıp sanata yönelterek etkili ebeveyn-çocuk ilişkisi kurmayı hedeflemektedir.
Bu projemiz sürdürülebilir, geliştirilebilir, yenilenebilir, sınırsız çalışılabilir, bir etkinliğe yaramayan ve atılacak olan bir parça başka bir etkinliğin önemli bir parçası konumuna geçebilir, toplumun birçok kesimini ilgilendirebilir olduğu için;
1- Kişinin hayallerine ve sanata ilgisine göre sınırsız etkinliklerin yapılabileceği görülmüştür.
2- Ebeveyn eğitimi kurslarında çalışılabilir.
3- Atıkların değerlendirilmesi ve sanat etkinliği kursu olarak çalışılabilir.
4- Bakıcı anne eğitimi kurslarında çalışılabilir.
5- Yaşlılarla ve ev hanımlarıyla çalışılabilir.
6- Ebeveynler çocuklarıyla birlikte çalışabilir.
7- İlkokul öğrencileriyle yaz okulu kurslarında çalışılabilir.
8- Özel eğitim öğrencileriyle çalışılabilir.
9- Okul öncesi öğrencileriyle çalışılıp etkinlikle ilgili hikâye oluşturulabilir. Etkinliğe katılan her çocuk hikâyenin bir parçası olabilir.
10- Üniversitelerin ve kız meslek lisesi çocuk gelişimi ve okul öncesi eğitimi ile özel eğitim bölümlerinde materyal tasarımı, eğitici araç yapımı gibi derslerde kaynak olarak kullanılabilir.
Ayrıca;
Etkinliklerimizde kullandığımız tohumları toprağa ekerek filizlenip boy verdiklerini görerek çok yönlü bir geri dönüşüm projesi sağlanmış olur. Kitabı okuyup inceleyenlerin yararlanması dileğiyle emeği geçen herkese teşekkür eder saygı ve sevgilerimizi sunarız.