Fıkralarum 2 / Karadeniz Fıkraları
21 Ekim 1955 Cuma günü Arhavi’de dünyaya geldi. Seçkin ve Kâzım adlarında iki oğlu, Ekin adında bir torunu bulunan Gazeteci-Şair-Mizah yazarı ve Fotoğraf sanatçısı Galip KURDOĞLU uzun yıllar Hürriyet Haber Ajansı Arhavi muhabirliğini yaptı. Çeşitli TV ve Radyo programları yanında Hürriyet, Milliyet, Güneş, Kelebek, Gazete, Takip, Karadeniz, Kuzey Haber, Gırgır, Fırt, Taka, Hamsi, Virüs, Türkspor, Arhavililer, Gop Expres, Şiir Defteri, Gülpınar, Müzik Magazin, Delikanlı, Arhavi Postası, Arabesk, Medyatör, Bizim Ece, SimavAnadolu, Duygu Seli ve Oscar TV’de haber, fotoğraf, şiir, fıkra ve mizah öyküleri yayımlandı. Mesam, İlesam, Şair-Yazar ve Bestekârlar Derneği ile Karadeniz Yazarlar Birliği üyesi olan Türkiye Yazarlar Ansiklopedisi, Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi ile birçok şiir Antolojilerinde yer aldı.
Bugüne kadar 7 kez Fotoğraf sergisi açarken 1 kez de karma sergiye katıldı. 111 şiiri bestelenen Galip KURDOĞLU’nun biri uluslararası toplam 62 ödülü var. Bu eser yazarın 16. Kitabıdır.
Karadeniz’in önemli fıkra kahramanı Temel’dir. Temel’e izafe edilen Karadeniz fıkraları esasında anonim fıkralardır. Ama Galip Kurdoğlu’nun ürettiği Temel Fıkralarının hepsi de özgündür ve ortaya koyucusu da Galip Kurdoğlu’nun kendisidir.
Galip Kurdoğlu şimdiye kadar 11 fıkra kitabı yayımladı. Bütün fıkraların ortaya koyucusu Galip Kurdoğlu’dur. 3000’e yakın fıkra anlamına gelir bu kitapların sayısı ve içeriği. Esasında bu bir dünya rekoru da sayılabilir. Bana sorarsanız Galip Kurdoğlu fıkra üretmede sadece Türkiye değil, dünyada bir rekortmendir.