Kırk Hikaye ile Bereket
Rabb’imize sonsuz hamd-ü senalar olsun, Habibi Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) Efendimiz’e selat ü selam olsun. Sözlerin en güzeli Allah’ın kelamı her işin başı besmeleyle başlayalım….
İslam’ın inşasının ilk taşı, Hira Mağarası’nda Hz. Peygamber Muhammet Mustafa (s.a.v.) Efendimiz’e “Oku!” emriyle Ramazan ayında ve Kadir Gecesi’nde gelmişti. Ramazan ayında gelen bu güzel kutlu haber Ramazan ayının bereketi ve insanlığın kurtuluşu olmuştu. Cahiliye dönemi kapanmış, asr-ı saadet dönemi başlamıştı. İnsanlık karanlıktan aydınlığa kavuşmuştu. Ramazan ayının bereketi önce kutsal şehir olan Mekke’de başlayıp sonra Medine’de devam etti. Zamanla Müslümanların sayılarının artmasıyla İslam beldelere ve ülkelere yayıldı. Müslümanların sayıları birken onlara, yüzlere ve binlere çıktı. İslam dalga dalga yayılmaya başladı.
Ramazan’ın gelmesiyle birlikte yeryüzü ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Özellikle İslam ülkelerinde ve ülkemizde Ramazan’ın bereketiyle geldiğini aşikâr bir şekilde görmekteyiz. Ramazan ayında rahmet kapıları açılır. İftar çadırları kurulur. Ramazan ayında yardımlar çoğalır. Oruçlar tutulur. Ramazan ayında daha çok Kur’an-ı Kerim okunur. Birlik ve beraberlik daha yaygındır.
Ramazan ayıyla birlikte manevi bir iklim ortaya çıkar. İnsanlar birbirlerine daha hoşgörülü davranırlar. Ramazan’la birlikte camilerimiz daha çok rağbet görür. Velhasıl, Ramazan, bereketiyle gelir.
“Ramazan ayının başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem ateşinden kurtulmaktır.” (İbn-i Huzeyme, Sahîh, III, 191)
Ramazan, sevgi ayıdır. Ramazan, sabır ayıdır. Ramazan, gönüllerin ve kimsesizlerin ayıdır. Ramazan, birlikte hareket etme ayıdır. Ramazan, bereket ayıdır…
Biz de bu kitapta 40 gönüllü kardeşimizle bereketi dile getirdik, gönlümüzden geçenleri yazıya dökerek siz değerleri okuyucularımızla buluşturmayı amaçladık.
Kim bilir, siz değerli okuyucularımızın eski Ramazanlar diye gördüğü nice bereketler vardır. Ramazan ayının bereketinden ve feyzinden istifade etmeyi Allah hepimize nasip etsin…