Klinik Psikolojiye Giriş
Bu kitap ile üç amaç gerçekleştirilmeye çalışılmıştır.
İlk olarak, özellikle donanımlı lisans öğrencileri alanın neler içerdiğine ve ge ğine dair net bir anlayışa sahip olmadan klinik, psikolojiye ilgi-duyduklarını ifade etmektedir. Ana dalı psikoloji olmayan daha da fazla miktardaki öğrenci ise aynı şekilde klinik psikolojiye dair daharfazla şey bilmek istemektedir. Her iki grubun da alana ait esaslı bir incelemeden yarar sağlayacağı düşünülmüştür.
İkinci olarak, klinik psikoloji tarihini, kapsarfıını, işlevlerini, geleceğini ve tüm kuramsal görüşleri gözden geçiren bir akademik betimleme sunulmuştur. Kitap boyunca klinik psikolojide görgül araştırma geleneği savunulmuştur, çünkü bunun kuramsal konumdan bağımsız bir şekilde bütün klinisyenlerin takip edebileceği gerekli ve işe yarar bir bakış açısı olduğu düşünülmüştür.
Üçüncü olarak, kitabın ilginç ve keyifle okunabilir olması hedeflenmiştir.
Ayrıca, bu yedinci baskıda, önceki basımlarda olduğundan daha yoğun bir şekilde klinik uygulama ve karar verme konularının altı çizilmiş, çok sayıda vaka örneklerine ve senaryolara yer verilmiştir. Bu örneklerin pek çoğu kolay yanıtlanamayacak problemler sunduğundan, klinik uygulamada karar verme açısından kritik olan etik ilkelere ve mesleki davranış kurallarına da vurgu yapılmıştır.
Klinik psikoloji alanı hızla değişiyor. Dolayısıyla kitabın bütün bölümlerinde araştırmaların ve diğer malzemelerin yüzlerce yeni referans ışığında kapsamlı bir şekilde güncellenmesi gerçekleştirilmiştir. Alandaki bilgiler her gün değiştiğinden öğrencilerin son gelişmeleri takip edebilmeleri için her bölümün sonunda çok sayıda web adresi eklenmiştir.