Kuyudan Ağıtlar
K.Çağlar Aksu’nun yeni kitabı elinizde. Bu kitabında şair, uzun şiirlerle, monolog dizelerle kendini, ruhsal hâlini gerilimli bir dille yansıtıyor. Şiir dili bilincine sahip, dolayısıyla gündelik dili aşan bir dille, sorunsal edindiği temaları, biçimini bulan bir yapı içinde aktarıyor. Varlık ve varoluş sancılarını onun gerilimli şiir dilinden okuma olanağı buluyoruz.
Belki ki dünyayla, tüketim toplumuyla sorunları var. Bunları, Kuyudan Ağıtlar’da yüksek sesle, şiirden ödün vermeden dile getiriyor. Kalp gözü, gönül gözü şairi. İnanmış, gök acılı uzun şiirler.
Ahmet Ada
“Kuyudan Ağıtlar kitabında K. Çağlar Aksu, başlangıca dönüyor. Şiirde başlangıç. çocukluğa dönmek olarak görülür, saflığa, ilk olana, neredeyse şiirin aslına dönmektir bu. Aksu daha da ileriye gitmeyi deniyor ve çocukluktan önce, saflıktan önce ne vardı sorusunun yanıtlarını şiirle arıyor ve şiirle bulmaya çalışıyor. Şiirde arayış varsa, bulmaya gerek yoktur zaten. Aksu şiirin de kaynağı olan Tanrı’yla konuşurken “Tanrıdan İnmek” kavramının günümüz dünyasında, hayatımızda nelere karşılık geldiğini de korkusuzca dile getiriyor. Cesur ve yakıcı bir kitap.”Aksu’nun kitabı için yıllar önce yukardaki arka kapak yazısını yazmıştım. Kitabı yayımlamadı, yeniden çalıştı, yeniden okudum. Zaman şiire yaramış. Başlangıçtan günümüze getirmiş Aksu’yu. Kuyudan Ağıtlar’ı bir nev’i çağdaş bir ağıda, ilk kitabın ötesinde pek çok kitabın çokluğuna, bu kitaplarla birlikte biraz daha derinliğe, kuşatıcı ve kapsayıcı oluşuyla da çoğul okumalara olanak sunan bir gövdeye dönüştürmüş. Okuyup durmak, durup bakmak, yeniden dönmek, dönüp dalmak, dalıp çıkmak için.
Haydar Ergülen