Osmanlı Belgelerinde İçel Sancağı Anamur Kazası KOD:8-F-3 kitabını indir

Osmanlı Belgelerinde İçel Sancağı Anamur Kazası KOD:8-F-3
Elinizde tuttuğunuz “Osmanlı Belgelerinde İçel Sancağı Anamur Kazası” araştırmasına baktığınızda resmi arşiv de olsa, günlük hayata ayna tutan o kadar çok hikâyenin ipucuna rastlayacaksınız, her belge sizi geçmişin canlandığı öylesi yerlere taşıyacak ki, inanmakta güçlük çekeceksiniz.
Abdullah AYAN / Gazeteci-Yazar
***
Mustafa Erim, Anamur’un 500 yıllık tarihsel öyküsünü belgelerle ortaya koymuş.. “Anamur Tarihi”ni okurken aslında bölgenin tarihini de okumuş oluyoruz…
Mirza TURGUT / Araştırmacı-Yazar
***
Yerel tarih alanında çalışanların ve bu konuya ilgi duyanların sıkılmadan okuyabilecekleri eserde bir araya getirilen belge ve yazışmalar ışığında belki de Anamur’un Osmanlı Dönemi’ne ait tarihi tekrar değerlendirilecektir.
Prof. Dr. Ayşe AYDIN
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi,
Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi
***
Elimizdeki bu kitap, bundan sonra yapılacak yerel tarih araştırmalarına gerek içerik gerekse yöntem olarak bir rehber olarak görülebilir.
Prof. Dr. Tuğba YANPAR YELKEN
Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı
***
Mustafa Erim, derin bir Osmanlıca dil bilgisi ve büyük bir sabırla Osmanlı arşivlerinde İçel Sancağını kapsayacak ve yıllar sürecek bir çalışmayı göze almış ve ilk cildini yayınlamış.
Prof. Dr. Yusuf ZEREN / Toros Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi Dekanı
***
Mersin’de doğmadığı halde, yaşadığı kentin bir parçası olmuş bir kişinin bu kadar değerli bir çalışmayı yapmış olması, çalışmanın değerini kat be kat arttırmaktadır.
Doç. Dr. Cemal ALTAN / Mersin Üniversitesi
İşletme Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi
***
Elinizdeki eser, Anamur tarihine olduğu kadar, Mersin tarihine, Türk ve Osmanlı tarihine ışık tutacak nitelikte, tarih araştırmacılarına yol gösterecek müstesna bir çalışma ürünü…
Gazi MERT / Araştırmacı – Yazar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir