Parasal Birlik Ekonomisi
Uluslararası ekonomik bütünleşmeler gerek parasal birlikler gerekse gümrük birlikleri ya da diğer biçimleriyle olsun son elli yıla damgasını vurmuştur. Yalnızca gelişmiş ülkeler değil gelişmekte olan ülkeler de kendi coğrafyalarında ekonomik kazanımlar elde edebilmek ve rekabetçi küresel ekonominin pozitif refah etkilerinden pay kapabilmek için ekonomik kalkınmalarının bir parçası olarak ekonomik bütünleşmeler gerçekleştirmişlerdir.
Hiç kuşku yok ki, AB’nin geleceği, APB projesinin başarısı ile yakından ilgilidir. Tüm bu tartışmaların bilimsel bir zeminde yapılabilmesi ve doğru politika önerilerinde bulunulabilmesi, bir parasal birliğin kuramsal temellerinin ve APB mekanizmalarının iyi anlaşılmasına bağlıdır. Elinizdeki bu çeviri kitabın orijinali, uluslararası yazındaki boşluğu doldurmuş öncü ve temel bir eserdir. Bu özelliği ile kitabın tercümesi de Türkçe yazında var olan bir ihtiyacı gidermektedir. Bu tercüme kitap yalnızca lisans düzeyinde değil lisansüstü düzeydeki dersler ve araştırmacılar için de uygun bir temel kaynaktır.
On birinci baskıdan tercümesi yapılan bu kitap on bir bölümden oluşmakta olup, ilk bölümler
(1 – 7) kuramsal alandaki tartışmalara ayrılmıştır. Sonraki bölümler (8 – 11) ise Avrupa Parasal Birliği özelinde konuları irdelemekte ve detaylandırmaktadır.