Pazarlamada Yapay Zeka Kullanımı
Öğretim sürecinin her aşamasında öğrenci performansı kişiye özgü pekiştirmeler yapılabilmesi için kayıt altına alınacak ve tüm bu veriler büyük bir veri oluşturarak kendi kendine öğrenen ve kendini geliştiren bir “zekâ” sistemine dönüşecektir. Bugün Çin’de Siri gibi yapay zekâ destekli konuşma tanıma sistemleri, ülkenin en uzak yerlerindeki okullara bile en iyi İngilizce öğretmeninin ulaşmasını sağlıyor. Biz neden yapamayalım? Neyimiz eksik? Evet çok iyi öğretmenlerimiz var. Yeter ki sistemi iyi kuralım. Yapay zekâ otomasyonları öğretmenlikte rekabeti artıracaktır. Unutmayınız ki öğretmen mutlaka ve mutlaka bu sistemin denetleyicisi, sisteme giriş yapıcısı ve sistemin düzenleyici parçası olarak oyunda kalacaktır. Ancak rutin işlerden öğrenciye daha fazla zaman ayırarak. Öğretmenlikte de rekabet artık bu “ilgilenme zamanı” üzerinden olacak, bu “ilgi” işini beceremeyenler oyun dışına çıkacaktır.
Yapay zekâ alanındaki gelişmeler eğitim sistemimizi mükemmel hale getirmek için bir şanstır. Bu konuda çok okumamız, iyi anlamamız, doğru yazılımlara, doğru programlara yatırım yapmamız gerekir. Bu kitabın sizlere ulaşmasını da bu nedenle istedim. Yazar Katie King ile Londra’da bir toplantıda tanıştık.
Kendisi uzun yıllardır şirketlere danışmanlık yapıyor. Pazarlamada Yapay Zekâ Kullanımı kitabında da bize hem temel bilgileri verirken hem de pazarlama alanında bu teknolojinin nasıl kullanıldığının örneklerini veriyor, ufkumuzu açıyor. Önümüzdeki “şansı” kaçırmamamız için önerilerde bulunuyor. Umarım bu sefer kaçırmayız.
Enver Yücel
BAU Global Başkanı ve Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı