Satış Akademisi & Çin’den Sultanhamam’a Satışın 5.000 Yıllık Öyküsü
En gelişmiş toplumlar, en çok bilgiyi yeni nesillere aktaran toplumlardır. Her türlü akıl yeni nesile geçmelidir. Özellikle de TİCARİ AKIL. Çünkü ekonomi her şey demektir. Bilgiye ulaşan, bilgiyi işleyen bilince ulaşır. Bilinç de toplumları refaha götürür.
Sinan Bayraktar’ın “Sultanhamam Satış Akademisi” çalışması tam da bunu yapıyor. Satışı, (sadece satışı) pazarlama denilen dev organizmanın içinden öyle bir cımbızlamış ki bana pes dedirtti.
Bir zamanlar Sultanhamam sokaklarında, o renkli kalabalıkta zigzaglarla yürüyen, dükkan dükkan gezen bir satıcı, ter dökmüş biri olarak bu kitap beni çok heyecanlandırdı. Unuttuklarımı hatırlattı.
Okumayı yeni öğrenmiş bir çocuğun bile anlayacağı arılıkta yazılmış bu kitap, bir işletme, bir ticaret kitabı gibi görünse de aslında bir HAYAT kitabı. Çünkü hayatın kendisi büyük bir alışveriştir. Sinan Bayraktar da Sultanhamam’dan başlayarak herkesi bu alışverişe, yani hayata davet ediyor.
Özkan İrman, Minteks şirketler Grubu Başkanı – Yazar
Oldum olası çok okuyan biriyimdir.
Ancak mesleğim gereği yaklaşık son on yıldır satış, pazarlama ve müşteri ilişkilerini konu alan yerli ve yabancı yayınları okumaya özellikle daha çok ağırlık verdim.
Satış temelde ikili ilişki kurabilme, geliştirebilme, yönetebilme ve sürdürülebilme yeteneğini esas alır.
Sinan Bayraktar elinizdeki kitapta tam da bunu yapmış. İçerisinden geldiği geleneksel ticari ve sosyal kültüre bire bir deneyimlediği saha tecrübelerini ekleyip, modern satış teknikleriyle de bir güzel harmanlamış. Üzerine de son derece akıcı bir anlatım üslubu katarak, tam da Türk usulü kaymaklı ekmek kadayıfı misali bizlere sunmuş.
Okuduğunuzda her sayfasında kendinizden bir parça bulacağınız onlarca yaşanmışlıklarla dolu bu kitabı, sadece mesleği satıcı olanların değil, herkesin okumasını özellikle tavsiye ediyorum.
İlker Taner Uzun, Satış Uzmanı-Yazar-Eğitmen