Siber Mücadeleye Giriş
Güvenliğin siber boyutuna tarihsel ve psikolojik açıdan analizlerle giriş yapmak ve siber uzayda kuvvet kazanmak isteyenler için…
Bilgisayar biliminin gelişimi otomobilin gelişimine benzer. Henry Ford, ilk otomobilini yaptığı zaman bunun geleceği olacağı sanılmıyordu. Neden olarak da otomobillerin sürülmeye elverişli yolların olmamasına bağlanıyordu. Buna bir örnek de sinemadan, 1895 yılında sinematografın yaratıcısı Fransız Lumiere kardeşlerden: Onlara göre sinema geçici bir eğlenceden, hevesten başka bir şey değildi. Oysa günümüzde sinema filmlerinin ulaştığı kitle potansiyeli ve propaganda gücü hiçbir sanat ve bilim dalında henüz yok.
Siber uzay, uluslararası camiada beşinci savaş unsuru olarak yer edinse de çoğunlukla herhangi bir muharebe alanı dahilinde her iki tarafın da karşılaşma durumunun olmaması ve bir kesin sonuçla neticelenmemesi ona savaştan daha çok mücadele kavramının kullanılmasını gerekliliğini doğurmaktadır.
“Siber Mücadeleye Giriş” kitabı ile ülkemizdeki siber güvenlik bilincinin yaygınlaştırılmasını, günümüzün ve geleceğimizin etkili gücü olan bilişimin geniş kitlelerce farkına vardırılmasını ve ilgililerin alana teşvik olunmasını dileyerek kaleme aldık. Umarımız ki bu çalışma öncelikle gençlerimize yol göstersin, siber güvenlik alanı üzerinde çalışma yapabilecek azim ve istek uyandırsın ve bilişim meslek liseli dostlarımız laboratuvarda giydiği beyaz önlüğün hakkını versin. Umarız ki bu çalışma, karanlığa karşı yakılacak mumları dağıtmaya vesile olur. Amaç ve dileklerimiz bunlardır.