Terör ve Şiddet Sarmalında Orta Doğu ve Afrika
“AGİT’in sınır aşan güvenlik tehditlerine vurgu yapan çalışmaları içerisinde terörle mücadele faaliyetleri anahtar rol oynamaktır. Çalışmalarımıza, AGİT’in gelecekteki terörle mücadele faaliyetlerine stratejik bir perspektif sağlayan başlıkları içeren “AGİT Terörle Mücadele Konsolide Edilmiş Çerçeve Programı” rehberlik etmektedir. Bu kitabın yazarları da çalışmalarında, AGİT’in de görev alanları içerisinde yer alan, terörizme karşı uluslararası yasal çerçeve ve terörizme neden olan aşırıcılık ve radikalleşme ile mücadele gibi konuları ele almaktadır. AGİT, terörizm gibi güncel ve karmaşık bir konunun anlaşılmasını kolaylaştıran bu tür akademik çalışmaların faydalı olduğuna inanmaktadır.”
Thomas Wuchte
Uluslaraşırı Tehditler Departmanı, Terörle Mücadele Bölümü Yöneticisi
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT-OSCE)
“Kitap, bu kapsamda yazılmış az sayıdaki eserlerin değerli bir örneğini oluşturuyor. Geçmişte bir bölümüyle Afganistan’da ve diğer çokuluslu misyonlarda, bilhassa Güneydoğu Avrupa’ya dönük, SELEC’in Terörle Mücadele Görev Gücü faaliyetleri kapsamında benim de birlikte çalışmış olduğum editörleri ve yazarları tebrik ediyorum, polis tecrübesi ve akademik perspektifi birleştirerek, ihtiyaç duyulan kapsamda bir eser ortaya çıkardıkları için.”
Gürbüz Bahadır
Güneydoğu Avrupa Kolluk Merkezi (SELEC) Genel Müdürü
“Bu kitap, mevcut terörizm literatürüne önemli bir katkı sağlamaktadır. Bu eser, araştırma konusu olan bölgelerde öne çıkmış olan önemli terör örgütlerinin tam manasıyla anlaşılabilmesi için akademisyenler, kanun uygulayıcılar ve diğer politika yapıcılar için harika bir kaynak niteliğindedir. Bu çalışma aynı zamanda bölgede var olan tehditlerin, bu tehditlerin doğasının ve karakteristiklerinin tam manasıyla anlaşılmasını da sağlamaktadır. Bu kitabı kesinlikle tavsiye ediyorum…”
Steven Chermak, Ph.D.
Michigan State University, School of Criminal Justice