Yoğunluk Fonksiyonel Teorisi
Bu kitap matematik, fen ve mühendislik alanlarında çalışan bir kişinin, dft hesaplamalarını nasıl ustaca kullanabileceğine yöneliktir.
Yoğunluk Fonksiyonel Teorisi (DFT); izole moleküller, kristal katılar, ara-yüzeyler, yüzeyler gibi sistemlerin araştırılması ve özelliklerinin tahmin edilmesi için yaygın bir şekilde kullanılan hesapsal araçlardan biridir. DFT’nin temel aldığı fikirler ve arka planındaki düşünceler çok karmaşık olmasına rağmen, bu kitap, DFT hesaplamalarının altında yatan temel kavramları, kimya, fizik, mühendislik ve matematik alt yapısına sahip herhangi birinin anlayabileceği kadar basit bir şekilde sunar. Yazarlar, öğrencilere ve araştırmacılara bu önemli hesapsal tekniğin geniş yelpazedeki temel ve uygulamalı problemleri ele almak için nasıl kullanılabildiğini gösterirler.
Yoğunluk Fonksiyonel Teorisi: Pratik Bir Giriş isimli bu kitap, düzlem-dalga DFT üzerine odaklanarak, DFT’nin ana fikirlerine ve pratik uygulamalarına özlü ve takibi kolay bir giriş sağlar. Yazarlar, yıllar boyunca farklı alt yapılara sahip öğrencilere DFT öğretmişler ve tecrübe sahibi olmuşlardır. O nedenle, bu kitap, öğrencilerin konuyu anlamasında yararlı olduğu ispatlanmış çeşitli özelliklere sahiptir:
• Her bir bölümün sonunda, okuyuculara kendi hesaplamalarını yaparak bilgilerini test etme imkânı veren Problemler
• DFT hesaplamalarının gerçek dünyadaki problemleri çözmek için nasıl kullanıldığını gösteren Çalışılmış Örnekler
• Her bir bölümün sonunda, okuyucuların belirli konuları daha ayrıntılı bir şekilde inceleyebilmesi için oluşturulmuş Diğer Kaynaklar
Bu kitap, çeşitli bilimsel, matematiksel ve mühendislik alt yapılarından gelen kişilere uygun bir seviyede yazılmıştır. DFT hesaplamalarıyla çalışmak için herhangi bir ön bilgi gerekli değildir.