Global Kriz ve Türkiye Ekonomisi & Düşünce, Öngörü ve Öneriler
Finans piyasaları ve ekonomiler globalleştikçe krizlerin etkileri de büyümekte. Dünyanın bir ucunda alınan doğru veya yanlış politikalar bütün insanlık üzerinde etkili olmakta. Finans ve ekonomi yönetiminde zaman zaman yanlış politikalar hâkim olmakta ve daha da önemlisi bu politikalar uzun dönemler halinde sürdürülmekte; ta ki bir noktada patlayana kadar.
Kriz döneminde kamuoyu bu krizin suçlularını bulmaya odaklandı. Sistem bütün kurum ve kuruluşları ile hatalı çalışmaktaydı. Emlak balonunun oluşmasına aşırı kredi veren bankalar yol açmıştı. Bankaların bu kadar aşırı kredi vermeleri ise, merkez bankalarının kriz öncesi yıllarda piyasalarda ucuz maliyetli aşırı likidite bulundurmasından ve kontrolsüz yaratılan finansal enstrümanlardan kaynaklanıyordu. Kamu adına düzenleme ve denetim yapanlar, rating şirketleri, sigorta şirketleri, bankalar, fonlar ve bağımsız denetim şirketleri, zincirleme bu krizin sorumlusuydular. Adeta saadet zinciri içerisinde ortaklaşa kriz yaratılmıştı.
Kriz döneminde yazılan makalelerden oluşan bu kitapta Global Krize ve Türkiye Ekonomisine dair düşünce, öngörü ve öneriler yer alıyor.