Yarının Toplumu
Molinari, çağının çok önünde fikirleri olan ve döneminde bu fikirleri için ciddi tartışmalarda entelektüel camiada ses getirici savunular yapmış bir ekonomist. Elinizdeki kitapta handiyse 19. yüzyılın sonlarından bugüne sesleniyor. Savaş Hali ve Barış Hali olarak kavramsallaştırdığı iki kavram üzerinden uluslararası ilişkiler teorisine bir ekonomist olarak katkı sunuyor.
Döneminin şartlarında elde edilebilen mali bilgilerle savaş durumunda devletlerin göze aldığı maliyetleri ve bu maliyetlerin yol açtığı toplumsal sorunları irdeliyor. Derinlikli bir serbest piyasa savunusu yaparken aynı zamanda devletlerin zor tekeline karşı tarihin belki de ilk köklü itirazını gerçekleştiriyor.
Molinari, bugün anarko kapitalizm olarak kavramsallaşmış ve bir kitle edinmiş felsefi akıma, bu fikri popülerleştiren Murray Rothbard’dan çok önce, 19. Yüzyılın sonlarında esaslı bir girizgah yapmıştır. Yine yayınevimizce yayınlanan Serbest Piyasa ve Güvenlik kitabıyla, devletin güvenlik tekelini elinde bulundurmasının mahzurlarını ve bu hizmetin özel sektör tarafından verilmesinin ortaya çıkaracağı olumlu sonuçları tutarlı bir şekilde ortaya koymuştur.